در حالت کلی در ایران سه نوع مجله داریم که اعتبار و درجه علمی آنها از سوی یکی از سه ارگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و حوزه علمیه تعیین می شود و به ترتیب اعتبار عبارتند از:
مجلات علمی- پژوهشی
مجلات علمی پژوهشی به مجلاتی اطلاق می گردد که مقاله های آن ها به ارایه یافته های جدید علمی حاصل از طرح های پژوهشی، پایان نامه ها و رساله های تحصیلی و سایر موارد پژوهشی اعم از پژوهشهای بنیادی، کاربردی، تحلیل، انتقادی، نقد و بررسی علمی کتاب، توسعه ای یا ارایه نظریه یا روش جدید در حل مسائل و توسعه علم یا فناوری که از دو ویژگی اصالت و ابداع برخوردار باشد، می پردازد و با هدف پیشبرد مرزهای علمی و فناوری ارایه می شود.
مجلات علمی- ترویجی
بر خلاف مقالات علمی پژوهشی این مقالات دارای ایده جدید و نوآورانهای از جانب نویسنده مقاله نیستند و هدف آنها اغلب مرور فرآیند تحقیقات پیشین و مطالعه نتایج آنها در یک حوزه تخصصی به خصوص و موضوع مشخص است. این مقالات نتایج و دادههای موجود در مقالات پیشین را گردآوری میکنند و به طور خلاصه و در یک مقاله جامع آنها را به نگارش در میآورند. نویسنده این مقالات همچنین میتواند ساختار جدیدی به تحقیقات گذشته دهد و نتایج را طبق نظر خود تفسیر کند. مقالات علمی ترویجی برای خوانندگان خود یک دید کلی از مجموع تحقیقات انجام شده در یک زمینه خاص و نتایج آنها فراهم میکند و سعی میکند آنها را به زبان خود برای مخاطبان تفسیر کند.
مجلات علمی- تخصصی
این مجلات معمولا وابسته به برخی سازمان ها و نهادهای خاص بوده و مباحث تخصصی در یک زمینه را مطرح می کنند و نویسندگان مختلف می توانند مطالب خود را برای این مجلات ارسال کنند. نکته قابل توجه در مورد این نوع مجلات این است که این مجلات معمولاً هیچ گونه امتیاز و مجوز علمی را از ارگان های زیربط مثل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا حوزه علمیه دریافت نکرده اند و صرفا به منظور اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی های قشر خاصی از افراد جامعه در زمینه های تخصصی به چاپ مطالب می پردازند.
شرکت “پژوهش باما”، فعالیت های خود را از سال ۱۳۹۶ به عنوان شرکتی پژوهش محور آغاز کرده است. فعالیت های این مجموعه در حوزه های نانوفناوری، نانوفناوری پزشکی، فنی و مهندسی و علوم پایه است. از جمله محصولات تولیدی در این شرکت تولید انواع نانوذرات فلزی، غیر فلزی، کامپوزیت، پوسته – هسته به شکل پودری و کلوئیدی، انواع نانوالیاف معدنی، پلیمری، کامپوزیت، پوسته – هسته، هیبرید و توخالی، تهیه کوانتوم دات کربنی می باشد. همچنین انجام مشاوره های تحقیقاتی به پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا)، برگزاری کارگاه های تخصصی از دیگر فعالیت های این مجموعه بوده است.
از اهداف کلان این مجموعه دستیابی به محصولات کاربردی در حوزه های پزشکی (تهیه نانوداروها از ترکیبات گیاهی، ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده) و محیط زیست (طراحی سنسورها و جاذب های آلاینده های سمی) می باشد که بخشی از حوزه های تحقیقاتی این مجموعه تاکنون که منتج به تولید محصول نهایی شده است به شرح ذیل می باشد:
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تثبیت و پایدارسازی زیست مولکول ها (پروتئین، آنتی بادی، DNA، RNA و ترکیبات دارویی)،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه استفاده از گیاهان دارویی در تهیه انواع نانو داروها، زخم پوش ها و نانوآنتی بیوتیک ها،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تصفیه پساب های صنعتی
• سنتز نانوداروها و محصولات پزشکی بر پایه نانوفن آوری،
• سنتز انواع نانوذرات و نانوالیاف به منظور استفاده در صنایع مختلف.
تهران، بلوار فردوس، سازمان برنامه جنوبی، بیستم مرکزی، ساختمان یاس، شماره 12
تمام حقوق محفوظ و متعلق به گروه پژوهش با ما است.