زمانی یک پارچه برای تولید لباس انتخاب می شودکه آویزش، وزن، ارتجاع و جنس مناسب داشته باشد. دو لباس که از پارچه با آویزش متفاوت تولید شود خصوصیات فیزیکی و ظاهری کاملاً متفاوتی از خود به نمایش می گذارند.
یکی از خصوصیات کیفی پارچه آویزش آن است. آویزش شکل گیری مناسب پارچه هنگام آویزان شدن تحت تاثیر وزن خود می باشد. هنگامی که پارچه به شکل تاخورده و یا چین دار درآید و شکل ظاهری آن خوشایند باشد چنین پارچه ای دارای آویزش خوبی است.
تحقیقات نشان داده است که موارد زیر موثر در آویزش پارچه است:
پارچه های بافته شده در سیستم حلقوی نسبتاً نرم هستند و پوشاک دوخته شده از آنها به بدن می چسبند. پارچه های بافته شده در سیستم بافندگی تاری پودی در مقایسه با پارچه های حلقوی سخت تر هستند، بنابراین از آنها برای دوخت لباس هایی که پارچه دور از بدن قرار می گیرد و شکل بدن را می پوشاند استفاده می کند.
استفاده از دستگاه اندازه گیری آویزش پارچه کیوسک (cusick) یک روش برای محاسبه آویزش پارچه است. اساس کار این دستگاه بر قرار گرفتن نمونه پارچه دایره ای شکل بین دو صفحه دایره ای کوچکتر و اندازه گیری سایه نمونه می باشد. لبه های پارچه از بین صفحات بیرون زده و تحت تاثیر وزن خود آویزان می شود. با تابیدن نور می توان سایه نمونه را مشاهده کرد و اندازه گرفت.
منبع: fiber.science
شرکت “پژوهش باما”، فعالیت های خود را از سال ۱۳۹۶ به عنوان شرکتی پژوهش محور آغاز کرده است. فعالیت های این مجموعه در حوزه های نانوفناوری، نانوفناوری پزشکی، فنی و مهندسی و علوم پایه است. از جمله محصولات تولیدی در این شرکت تولید انواع نانوذرات فلزی، غیر فلزی، کامپوزیت، پوسته – هسته به شکل پودری و کلوئیدی، انواع نانوالیاف معدنی، پلیمری، کامپوزیت، پوسته – هسته، هیبرید و توخالی، تهیه کوانتوم دات کربنی می باشد. همچنین انجام مشاوره های تحقیقاتی به پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا)، برگزاری کارگاه های تخصصی از دیگر فعالیت های این مجموعه بوده است.
از اهداف کلان این مجموعه دستیابی به محصولات کاربردی در حوزه های پزشکی (تهیه نانوداروها از ترکیبات گیاهی، ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده) و محیط زیست (طراحی سنسورها و جاذب های آلاینده های سمی) می باشد که بخشی از حوزه های تحقیقاتی این مجموعه تاکنون که منتج به تولید محصول نهایی شده است به شرح ذیل می باشد:
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تثبیت و پایدارسازی زیست مولکول ها (پروتئین، آنتی بادی، DNA، RNA و ترکیبات دارویی)،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه استفاده از گیاهان دارویی در تهیه انواع نانو داروها، زخم پوش ها و نانوآنتی بیوتیک ها،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تصفیه پساب های صنعتی
• سنتز نانوداروها و محصولات پزشکی بر پایه نانوفن آوری،
• سنتز انواع نانوذرات و نانوالیاف به منظور استفاده در صنایع مختلف.
تهران، بلوار فردوس، سازمان برنامه جنوبی، بیستم مرکزی، ساختمان یاس، شماره 12
تمام حقوق محفوظ و متعلق به گروه پژوهش با ما است.