پارچه های تهیه شده از الیاف با پایه گیاهی غالباً بر پایه پلیمر طبیعی سلولز می باشند. شبکه ای از پیوندهای هیدروژنی بین زنجیرهای سلولزی در ساختار پارچه از جنس الیاف گیاهی (مثل پنبه) وجود دارد که باعث می شود این زنجیرهای پلیمری در کنار یکدیگر ثابت بمانند. به زبان ساده تر، نوعی پیوند در ساختار شیمیایی الیاف گیاهی وجود دارد که منجر می شود ظاهرپارچه ثابت باقی بماند.
ایجاد چروک:
زمانی که شما یک لباس را می شویید، ورود مولکول های آب شبکه پیوندهای هیدروژنی الیاف را در هم می شکند، بدین ترتیب زنجیرهای سلولزی روی یکدیگر حرکت می کنند. زمانیکه مولکول های مابین زنجیرهای پلیمری بخار می شوند و لباس خشک می شود، شبکه پیوندهای هیدروژنی پس از جابجایی های انجام شده مجدداً تشکیل می شوند. این شکل گیری مجدد پیوندها، پارچه را در ظاهری جدید یا همان حالت چروک نمایان می سازد. به زبان ساده تر، آب باعث می شود پیوندهای شیمیای داخل الیاف جابجا شده و همزمان با خشک شدن پارچه پیوندها در جاهای جدید و غیراصولی خود مجدد برقرار شود. این پیوندهای غیراصولی همان چروک ها هستند.
صاف شدن پارچه:
حرارتف رطوبت و فشار حاصل از اتو، شبکه پیوندها را مجدد در هم می شکند و زنجیرهای سلولزی را مجبور به شکل گرفتن در خط مستقیم می نماید. به این ترتیب پارچه حالت صتف شده به خود خواهد گرفت. به زبان ساده تر، حرارت، رطوبت و فشار اتو شکل نامنظم در ساختار شیمیایی الیاف را به فرم منظم تبدیل می نماید.
شرکت “پژوهش باما”، فعالیت های خود را از سال ۱۳۹۶ به عنوان شرکتی پژوهش محور آغاز کرده است. فعالیت های این مجموعه در حوزه های نانوفناوری، نانوفناوری پزشکی، فنی و مهندسی و علوم پایه است. از جمله محصولات تولیدی در این شرکت تولید انواع نانوذرات فلزی، غیر فلزی، کامپوزیت، پوسته – هسته به شکل پودری و کلوئیدی، انواع نانوالیاف معدنی، پلیمری، کامپوزیت، پوسته – هسته، هیبرید و توخالی، تهیه کوانتوم دات کربنی می باشد. همچنین انجام مشاوره های تحقیقاتی به پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا)، برگزاری کارگاه های تخصصی از دیگر فعالیت های این مجموعه بوده است.
از اهداف کلان این مجموعه دستیابی به محصولات کاربردی در حوزه های پزشکی (تهیه نانوداروها از ترکیبات گیاهی، ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده) و محیط زیست (طراحی سنسورها و جاذب های آلاینده های سمی) می باشد که بخشی از حوزه های تحقیقاتی این مجموعه تاکنون که منتج به تولید محصول نهایی شده است به شرح ذیل می باشد:
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تثبیت و پایدارسازی زیست مولکول ها (پروتئین، آنتی بادی، DNA، RNA و ترکیبات دارویی)،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه استفاده از گیاهان دارویی در تهیه انواع نانو داروها، زخم پوش ها و نانوآنتی بیوتیک ها،
• انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در زمینه تصفیه پساب های صنعتی
• سنتز نانوداروها و محصولات پزشکی بر پایه نانوفن آوری،
• سنتز انواع نانوذرات و نانوالیاف به منظور استفاده در صنایع مختلف.
تهران، بلوار فردوس، سازمان برنامه جنوبی، بیستم مرکزی، ساختمان یاس، شماره 12
تمام حقوق محفوظ و متعلق به گروه پژوهش با ما است.